MyAppTheme Logo2

Palackozott víz vagy ionizált víz?

A boltokban kapható palackozott ásványvizek minősége igen széles skálán mozog, némelyik még a normál csapvíznél is rosszabb (látsd: http://index.hu/tudomany/2010/08/31/asvanyviz/ ) Az viszont mindegyikre igaz, hogy nem rendelkeznek azokkal a pozitív tulajdonságokkal amikkel az ionizált víz. A palackozott ásványvizek jó esetben is csak az ásványi anyagok mennyiségében jobbak az egyszerű csapvíznél. Míg az ionizált víz amellett, hogy pH értékben, ORP értékben, cluster méretben is sokkal jobb, a vízionizátorokban lévő szűrők a szennyeződéseket, nehézfémeket, baktériumokat, gombákat de akár a vírusokat is kiszűrik.

Kaphatóak kifejezetten lúgos vagy ionizált vizek is palackozva. Ezeknek a vizeknek a pH értéke általában jobb mint a normál csapvízé, de elmarad az otthoni vízionizátorok által előállított vízétől. Fontos különbség még, hogy az ionizált víz ORP értéke (antioxidáns hatása) idővel csökken, ahogy a negatív ionok töltése idővel elvész. Tehát a palackozott víz ORP értéke természetszerűen elmarad a frissen ionizált víztől. Emellett a szennyeződések, fémek, baktériumok gombák stb mennyisége is változó lehet illetve magából a műanyag palackból is kerülhetnek műanyagok a vízbe amik akkor sem jók, ha mennyiségük jóval az egészségügyi határérték alatt van.

Ezen kívül fontos szempont még, hogy évente csak Magyarországon többezer tonna műanyag palack készül aminek már az előállítása is szennyezi a környezetünket és végül mind a szemétbe kerül. A PET palackok lebomlása 1000 év ! Mindemellett az ionizált víz kb 20-szor olcsóbb, és még csak nem is kell a boltból cipelni.

Spirit.hu

© 2010 SPIRIT.HU Kft.