MyAppTheme Logo2

EHM-929 vízionizátor és víztisztító készülék

Az egyik legnagyobb teljesítményű készülék a piacon! 8db extra méretű nano platina bevonatú titánium elektróda, beépített 4 szűrési szinttel rendelkező előszűrő, vízmelegítő funkció a legmagasabb igényeket is kielégíti.A fogyasztásra javasolt 9.1-9.5 pH értékű vizet, akár 4, 4.5 liter/perc átfolyási sebességgel biztosítja.
 • 8db 15cm x 9cm méretű elektróda (a teljes ionizáló felülett több, mint 1600cm2)
 • 2.5 – 11.2 pH érték, 550mv – -850mv ORP  érték
 • 2db, összesen 4 rétegű szűrő (PP gyapot + KDF + ezüsttel impregnált aktív szén szűrő + préselt rost szénszűrő). “normál” városi víznél nem szükséges előszűrő
 • 3.8” super nagy kijelző, amely mutatja az aktuálisan mért pH, ORP, hőmérséklet, átfolyási sebesség adatokat, a szűrők élettartamát, a kiválasztott fokozatot
 • Vízmelegítő funkció; A beépített fűtőszálakkal 32-50 fokra melegíti a vizet az átfolyási sebességtől függően
 • Korszerű érintőgombos kezelőfelület
 • Karc és cseppálló bevonat
 • Öntisztító funkció
 • A beépített számítógép automatikusan érzékeli a víz keménységét, és hozzáhangolja a teljesítményt
 • Kis fogyasztású, modern SMPS tápegység túlmelegedés érzékelővel, és folyamatos működés funkcióval

A szűrőkről:

2db szűrőből álló szett amelyek összesen 4 szűrőrétegből álló vízszűrő rendszert alkotnak.

 1. Poly-propylen gyapot szűrő: Hatákonyan távolítja el a vízből az iszap, homok, rozsda, leváló vízkődarabok és más nagyobb szemcseméretű szennyeződéseket. Ezek a szennyeződések az elsődleges okozói a nem megfelelő vízminőség okozta károkért a vízionizátorokban, amelyeknek a mennyisége ha ideiglenesen megnő pl. a csővezetékek tisztításakor, akár néhány perc alatt is súlyos károkat okozhatnak, és csak drága szervízköltségen javíthatóak, ezért a készülékek megóvása ezektől a szennyeződésektől elsődleges fontosságú.
 2. KDF szűrő: eltávolítja a hidrogén-szulfidot, növényvédő szereket. Csökkenti a nehézfém-koncentrációt. Megakadályozza a baktériumok fejlődését.
 3. Aktív szénszűrő: Eltávolítja a klórt és a klórszármazékokat, a kellemetlen ízt vagy szagot adó szerves szennyeződéseket, kisebb mechanikai szennyező anyagokat.
 4. Préselt rost szénszűrő: A vegyianyagok széles skáláját tudja megkötni, úgymint kőolajszármazékok -benzol-, szerves savak, növényvédőszereket -peszticidek- és egyéb vegyszerek, oldott gázokat, műtrágyaszármazékokat és fenolokat, az azbesztet és korlátozott mértékben a nehézfémeket ólmot, vasat, mangánt, molibdént, kadmiumot is.

 

Mi is az a KDF? Az angol Kinetic Degradation Fluxion [Kinetikai (mozgási) degradációs (lebontás, szétbontás kémiában) folyamat] rövidítése. Ez a KDF egy nagyon nagy tisztaságú réz-cink ötvözet, melynek működése azon az alapvető kémiai folyamaton alapszik, amit redox (redukció-oxidáció) folyamatnak hívunk. Kémiai értelemben az oxidáció elektron leadást, a redukció elektron felvételt jelent. Ezen formula segítségével a klórt és a nehézfémeket távolítják el a vízből. A KDF réteg úgy távolítja el az egészségre veszélyes klórt és a vízben oldott nehézfém kationokat, hogy belőlük elektron átadásával egyrészt ártalmatlan klorid ionokat, illetve kősót, másrészt a réz-cink ötvözethez tapadó, és így a szűrőben maradó elemi fématomokat hoz létre. Ez a vegyi eljárás enyhén antibakteriális, alga- és gombaölő hatású és csökkenti a vízkőlerakódást. Azáltal akadályozza meg a baktériumok, algák, gombák elszaporodását, hogy a redox folyamat hatására keletkező elektrolit a mikroorganizmusok számára elviselhetetlen környezetet teremt.

Spirit.hu

© 2010 SPIRIT.HU Kft.