MyAppTheme Logo2

Chanson Miracle vs. Jupiter Venus összehasonlítás

Végeztünk Budapesten egy részletes összehasonlító tesztet pontosan milyen pH-jú vizet lehet itt előállítani a Jupiter Venussal és a Chason Miracle készülékkel. Az ok amiért nekikezdtünk, hogy a saját szememmel lássam, itt magyar viszonylatban mire képesek a készülékek. Ugyanis a vízionizátorok teljesítményét, a helyi víz ásványanyag összetétele különösen befolyásolja. Másak az értékek Amerikában, Koreában, sőt a mérések alapján országon belül is.

A tesztet Budapest XIII. kerületben végeztük el. Megnéztük lassú folyatással, legerősebb lúgos fokozaton mi az a maximális teljesítmény amit mérni tudunk. Megmértük a lúgosságot, antioxidáns hatást. Megmértük, hogy az ideális pH 9,5 vizet milyen átfolyási sebességgel sikerül előállítani. E mellet a savas fokozatot is megmértük, hogy tiszta képet kapjunk mire is képes a Jupiter Venus és a Chanson Miracle.

Chanson Miracle:

Ez egy csúcskategóriájú 7 elektródás modell, mégis kategóriájában igen kedvező árú. Általában 700.000 ft környékén mozognak a 7 elektródás készülékek.

A Chanson Miracle készülékkel legerősebb lúgos fokozatban lassú folyatással: 11.54 pH-t mértünk. Az antioxidáns ORP érték pedig -321 volt. Ez igencsak nagy. Semmilyen adalékanyagot nem használtunk a szűrőben sem volt kálcium.

Hogy milyen drasztikusan függ a csapvíztől a teljesítmény, ugyanezzel a készülékkel Veszprémben 9,7 pH-t mértem Nemesgulácson 9,6 pH-t mértem. Azt Gondolom a Miracle a kihozza a maximumot a vízből.

Természetesen ilyen erős vizet már nem jó fogyasztani, de kíváncsi voltam mire is képes a készülék. Megnéztük, hogy az emberi fogyasztásra legjobb 9,5 vizet mekkora folyatással adja. 2,1 liter/perc értéket mértünk. Tehát 1 perc alatt megtölt 9,5 pH vízzel egy 2 literes flakont, ez nem rossz :)

A savas fokozat mérésekor azt tapasztaltuk, hogy a 7,18 pH-jú csapvizet 6,58 pH savas vízzé alakította. Ez nem különösebben erős savas víz, tehát beigazolódott, hogy a vízben nincsen annyi savas összetevőjű ásványi anyag amivel erősen savas vizet lehetne előállítani. A vízionizátor lúgos víz előállításában remekel Magyarországon.

Kipróbáltuk a speciális TDS beállítások megváltoztatását is. Ez egy speciális kód beírásakor egy szerviz menüben állítható. Ezt senkinek nem ajánlom, mert garanciavesztéssel járhat, de a Miracle modelnél nem is volt különösebb teljesítmény különbség pár tizeddel lúgosabb vizet kaptunk. Ennél azért többet ér a garancia.

Jupiter Venus:

Ez egy belépő szintű 5 elektródás készülék, az ára jóval kedvezőbb. Viszont ez a Jupiter cég legújabb 2010-es modellje. Kevesen tudják, hogy újabb mint a Jupiter Orion (Magyarországon, Calivita Aquarion néven forgalmazzák) A Jupiter gyártó úgy gondolta, az alsó árkategóriában adják ki legújabb fejlesztésüket a Jupiter Venust.

Lassú folyatással legerősebb lúgos fokozatban 10,6 pH értéket mértünk. Az antioxidáns ORP érték pedig -302. Ez is tökéletes bár várható volt hogy kisebb mint a Miracle teljesítménye.

Folyamatosan nézem a világpiacon megjelenő modeleket és ha látok érdekeset megrendelek egy mintakészüléket, sajnos a legtöbb esetben csalódást okoznak, már több gyártó olcsó modelljét bemértem és azok a 8,5-9 pH-t is alig érték el ezért nem forgalmazom őket. (A raktáramban már vagy 6-7 ilyen model). E mellet Dr. Robert Young ajánlásai számomra a leghitelesebbek, így választottam a Jupiter és Chanson céget is.

Megnéztük hogy az emberi fogyasztásra legjobb 9,5 vizet mekkora folyatással adja: 2 liter/perc értéket mértünk. Tehát 1 perc alatt ez a model is megtölt 9,5 pH vízzel egy 2 literes flakont, akár csak a Miracle ez nem rossz :)

A savas fokozat mérésekor 7,18 pH-jú csapvizet 6,2 pH savas vízzé alakította. Ez valamivel jobb mint a Miracle érték, de ez is csak enyhén savas.

Összegzés:

A mérés igazolta Dr. Robert Jung állítását, hogy a Chanson Miracle adja a legerősebb lúgos vizet amit valaha csak mért. Valóban erősebb a Jupiter Melody és Venus készüléknél. Igencsak tanulságos volt, hogy Veszprémben, Budapesten mennyivel másabbak voltak az értékek. Ez az oka amiért a kezelési útmutató és minden szakértői anyag kihangsúlyozza, a csapvíz ásványanyag összetétele jelentősen befolyásolja a mérhető értékeket. Budapesten 3 óra alatt a csapvíz pH értéke 7,18-ról 7,5-re emelkedett. Tehát még azonos helyen, ugyanazon a napon is pár óra alatt jelentősen ingadozik.

A Jupiter Venus-tól azt vártam el hogy min 9,5 pH vizet tudjon adni ami az emberi fogyasztásra ideális. Ez jóval túl szárnyalta a 10,6 pH értékével. Fontos mindkét modelnél több fokozatban állítható enyhébb víz is, és erősebb folyatásnál a 10,6 pH 9,5 körülire csökken ami az ideális.

A Jupiter Venus-oknak a szűrője csak 3500 l élettartalmú, a kijelzője szerényebb, de a teljesítménye kitűnő és az ára is jóval kedvezőbb. Saját víznyomás szabályzója pedig igen hasznos, mert a víz folyási sebességét egyenletesen tartja ami kihat az egyenletes pH értékre.

A Chanson Mirace, valóban brutális teljesítményű. Ha nincs szerencsénk és olyan helyen lakunk ahol a vízösszetétel nem enged erősen lúgosítható vizet, akkor is eléri az ideális 9,5 pH értéket. Nem gondoltam volna hogy a budapesti Duna vize jobban lúgosítható a veszprémi karsztvíznél, de a mérések ezt igazolták. Kijelzője mutatja a pH, ORP értékez és az átfolyási sebességet is. Szűrője 20.000 litert bír, 5-6x többet mint a Jupitereké és 0,01 mikronos, amiért a Venusnál felárat kell fizetni. Méretben a világ legkisebb vízionizátora. Erre a gyártó büszke is, hiszen ezt csúcsteljesítmény mellet éri el. A saját kategóriájának árát drasztikusan levitte, hiszen a vele egy súlycsoportban lévő jó minőségű Kangen Enagic SD 501 készülék 700.000 Ft felett van, a Miracle pedig 300.000 Ft körül mozog, ami sok nála gyengébb 5 elektródás készülék áránál is sokkal kedvezőbb.

Remélem ez a kis összehasonlító mérés segít mindenkinek, a számára megfelelő model kiválasztásában.

Spirit.hu

© 2010 SPIRIT.HU Kft.